Historie Boermarke

In 1987 was Boermarke de eerste producent in Nederland die Boerenroomijs bereidde met melk van eigen boerderij. Naast de diverse roomijssoorten werd al snel ook Boermarke mousse van verse boerenmelk een zeer gewild product. Boermarke vond haar afzetgebied in de begintijd vooral via zuivelboerderijen in geheel Nederland. Mede doordat Boermarke alleen puur natuurlijke grondstoffen in haar producten verwerkte, was er al spoedig interesse voor deze producten vanuit de institutionele sector.

Inmiddels is de institutionele sector een van de belangrijkste doelgroepen van Boermarke. Voor de Horeca bood en biedt Boermarke exclusieve mogelijkheden. Bijvoorbeeld een bruidsijstaart, harten van ijs, complete dessertbuffetten en taarten voorzien van eigen logo, worden zeer gewaardeerd. Ook kwalitatief biedt Boermarke producten waar de Horeca zich positief mee kan onderscheiden.

In 1996 won Boermarke met haar biologische roomijs Bertha 1 de ABN-AMRO award tijdens de World Trade show van de Tros in het World Trade Centre te Amsterdam. Deze prestigieuze exportprijs is voor Boermarke de aanzet geweest voor de verkoop naar Duitsland. Nu anno 2007 wordt “Holländischer Vla” en “Holländischer Eiscreme” steeds meer gewaardeerd.

Ook werd Boermarke in 1996 BRC A-niveau gecertificeerd en werd het pand in Enschede geheel gerenoveerd en uitgebreid. Toch bleek al snel dat door de uitbreiding van verse producten in het assortiment de productielocatie in Enschede toch te klein was en werd in 1999 een alles belovend pand in Hengelo aangekocht.

Vanaf 2000 heeft de gehele versproductie van Boermarke in Hengelo plaatsgevonden, terwijl Enschede de thuishaven voor diepvriesproductie bleef. Verwacht werd dat de Boermarke productielocaties eind 2007 samengevoegd zouden worden in Hengelo. Door de enorme expansie van de laatste jaren is toen toch besloten om opnieuw te verhuizen en is Boermarke eind 2008 naar een geheel nieuw pand in Enschede-West verhuisd.

We gaan er van uit dat de vernieuwing voor ons bedrijf, maar ook voor onze afnemers, de meest moderne bedrijfsvoering voor de toekomst garandeert.
Gloednieuwe huisvesting, nieuwe mogelijkheden, goede kwaliteit en onze Super Service, dat zijn de gegevens waarmee wij de toekomst met vertrouwen tegemoet zien!