Boermarke heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan. Het gehele proces vanaf de boer tot het eindproduct in de schappen vergt veel aandacht. We vinden het dan ook erg belangrijk dat onze producten op een prettige manier voor koe, mens en milieu wordt geproduceerd.

Zo is álle rauwe melk die bij Boermarke geleverd wordt Weidemelk. Dit houdt in dat de koeien minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag buiten in de wei lopen.
Echter, het grootste deel van de rauwe melk die bij Boermarke geleverd wordt voldoet aan de eisen van het programma “Duurzame Weidezuivel”. Dit is melk van geselecteerde boeren wiens koeien minimaal 130 dagen, 8 uur per dag in de wei lopen. Tevens wordt er in het programma Duurzame Weidezuivel extra aandacht geschonken aan het milieu en welzijn van de dieren. Meer informatie over Duurzame Weidezuivel is hier te vinden.

Benieuwd wat we bij Boermarke nog meer doen aan MVO op het gebied van grondstoffen, afvalverwerking, energie en personeel? Download dan hier onze MVO sheet.