Over Boermarke

Boermarke kenmerkt zich door het produceren van de lekkerste (plantaardige) zuivelalternatieven. Bij ons Twentse bedrijf worden naast de vele soorten roomijs, vla, yoghurt, mousse, pap, kwark en fruitproducten ook plantaardige kaas, yoghurt en ijs gemaakt. Ons assortiment bevat voor elk wat wils. Boermarke maakt, levert en ontwikkelt in opdracht van jou! Flexibiliteit zal daarom altijd tot een van onze kernwaarden behoren.

Eerlijkheid én ambachtelijkheid

Bij Boermarke geloven we in eerlijkheid en ambachtelijkheid als de kernwaarden van onze producten. Met trots bieden we plantaardige zuivelalternatieven die worden vervaardigd met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Daarnaast zijn we vastbesloten om duurzaamheid te bevorderen. We streven naar verantwoorde productiemethoden, waarbij we zorgvuldig omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen en de impact op het milieu minimaliseren.

In 1987 was Boermarke de eerste in Nederland die Boerenroomijs maakte van melk van eigen boerderij. Naast verschillende roomijssoorten werd ook de Boermarke mousse van verse boerenmelk al snel super populair. In het begin verkocht Boermarke haar producten vooral aan zuivelboerderijen in heel Nederland. Maar omdat Boermarke alleen natuurlijke ingrediënten gebruikte begonnen ook andere sectors interesse te tonen voor hun producten. Doordat de markt snel veranderd is, is Boermarke daarna ook ingestapt om Plantaardig te produceren. Dit is een baanbrekende keuze geweest, waarin het de successen voor de retail een absolute boost geeft.

SPIRIT
Richting mens én de markt.

Uitgebreid assortiment

Boermarke levert een zeer uitgebreid assortiment, gekoeld en diepgevroren. Ons assortiment omvat een breed scala aan heerlijke plantaardige producten, waaronder kaas, yoghurt en ijs, die voldoen aan de diverse smaakvoorkeuren en voedingsbehoeften van onze klanten. Genieten van ons assortiment, zonder concessies te doen aan kwaliteit of voedingswaarde. Onze flexibiliteit zorgt ervoor dat de mogelijkheden enorm zijn.

Start
Boermarke was de eerste producent in Nederland die Boerenroomijs bereidde met melk van eigen boerderij. Naast de diverse roomijssoorten werd al snel ook Boermarke mousse van verse boerenmelk een zeer gewild product. Boermarke vond haar afzetgebied in de begintijd vooral via zuivelboerderijen in geheel Nederland. Mede doordat Boermarke alleen puur natuurlijke grondstoffen in haar producten verwerkte, was er al spoedig interesse voor deze producten vanuit de institutionele sector.
1996
Locatie Hengelo
Al snel bleek dat door de uitbreiding van verse producten in het assortiment de productielocatie in Enschede toch te klein was. Dus in 1999 heeft Boermarke een alles belovend pand in Hengelo aangekocht.
2000
Nieuw pand Enschede
Door de enorme expansie van de laatste jaren is in 2008 besloten om opnieuw te verhuizen en is Boermarke eind 2008 naar een geheel nieuw pand in Enschede-West verhuisd.
2009
Plantaardig
We zijn begonnen met het maken van plantaardige yoghurt en desserts.
2019
Retail
2019 gestart met diverse PL’S in IJs en vers. Airline, IKEA, MCDonalds en PL IJS bakken.
1987
Eerste award
Boermarke won met haar biologische roomijs Bertha 1 de ABN-AMRO award tijdens de World Trade show van de Tros in het World Trade Centre te Amsterdam. Deze prestigieuze exportprijs is voor Boermarke de aanzet geweest voor de verkoop naar Duitsland. Nu anno 2007 wordt “Holländischer Vla” en “Holländischer Eiscreme” steeds meer gewaardeerd. Ook werd Boermarke in 1996 BRC A-niveau gecertificeerd en werd het pand in Enschede geheel gerenoveerd en uitgebreid.
1999
Enschede & Hengelo
Vanaf 2000 heeft de gehele versproductie van Boermarke in Hengelo plaatsgevonden, terwijl Enschede de thuishaven voor diepvriesproductie bleef. Verwacht werd dat de Boermarke productielocaties eind 2007 samengevoegd zouden worden in Hengelo.
2008
Buitenland
Vanaf 2009 verdere expansie naar het buitenland.
2015
Vegan & overname
De productie van vegan neemt grote vormen aan. Daarnaast hebben we in 2019 de Zuivelmakers overgenomen.
2019